Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar uputio čestitke mons. Kutleši i mons. Paliću

Nadbiskup Hočevar uputio čestitke mons. Kutleši i mons. Paliću

Povodom imenovanja porečko-pulskog biskupa mons. Dražena Kutleše nadbiskupom koadjutorom Splitsko-makarske nadbiskupije i hvarskog biskupa mons. Petra Palića biskupom Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim administratorom Trebinjsko-mrkanske biskupije, beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar, u ponedjeljak 13. jula, uputio im je iskrenu čestitku i bratsku podršku u novim biskupskim službama.

Nadbiskup Hočevar u svoje ime i u ime svih vjernika Beogradske nadbiskupije mons. Kutleši, uz iskrene čestitke na novoj službi, poželio je i sve blagoslove Neba i Zemlje na novom putu svjedočenja.

„Svi Vas pratimo svojim iskrenim molitvama i najboljim željama. Nadam se da ćemo imati i prilike susresti se i u Beogradu i tako pridonijeti još većom povezivanju naših mjesnih Crkava“, istaknuo je u svojoj čestitci nadbiskup Hočevar te pozvao nadbiskupa koadjutora Kutlešu na promicanje „Isusove vapijuće molitve i želje da bi svi Njegovi učenici budu jedno srce i jedna duša – jedna Crkva za spasenje svega svijeta.“

U svojoj čestitci biskupu Paliću, nadbiskup Hočevar istaknuo je kako se dinamika i snaga života biskupa Palića otkriva upravo u novim preuzimanjima sve većih i odgovornijih dužnosti, a što je vidljivo u kompleksnoj pa i delikatnoj ulozi unutar nove biskupske službe u novoj biskupiji, ali i u sveopćoj Crkvi.

Čestitajući biskupu Paliću, nadbiskup Hočevar obećao mu je podršku i blizinu u molitvi želeći mu da sa svojim velikim darom mira i mudrosti promiče razumijevanje, solidarnost i svestranu suradnju među svim članovima njegove nove mjesne Crkve i time pridonese „unapređenju i stabilnosti čitave Bosne i Hercegovine“.

(ika/kmc)

FOLLOW US ON: