Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar uputio uskršnju čestitku Patrijarhu Irineju

Nadbiskup Hočevar uputio uskršnju čestitku Patrijarhu Irineju

Njegova Svetost

gg. Irinej

Arhiepiskop pećki

Mitropolit Beogradsko-Karlovački

Patrijarh srpski

Beograd

 

 

Vaša Svetosti,

U ovoj Jubilarnoj godini Vaše svete Crkve, dolazim pred Vas s posebnom radošću da Vam čestitam „praznik svih praznika“ – vaskrsenje Gospoda našega Isusa Hrista.

Dolazim pred Vas, Vaša Svetosti, u svoje lično ime, kao i u ime svih sveštenika, redovnika i vernika naše Nadbiskupije. Mi smo i konkretnim crkvenim životom najjače povezani s Vašom Crkvom. Naši se sveštenici susreću sa tolikim predstavnicima Vaše Patrijaršije na najvažnijim istorijskim mestima rađanja Srpske Autokefalne Pravoslavne Crkve. Tako svakoga dana mislimo jedni na druge, te puni nade u „novi život“ zazivamo Božje milosrđe na naše poslanje.

Zaista želim Vama, Vaša Svetosti, svim jerarsima, kliru, monaštvu, bogoljubivom narodu Božijem, da Vas Vaskrsli Gospod prati na svim putevima, nadahnjuje sve Vaše misli, reči i dela, te daje plodonosnost i blagoslov Vašim apostolskim delima.

Svi članovi naše Nadbiskupije se iskreno mole Gospodu, da Vam udeli svu snagu i pobedu ljubavi Vaskrsloga Gospoda. Tako će obeležavanje osamstogodišnjice autokefalnosti doprineti podmlađivanju, svetosti i svedočenju Vaše Svete Crkve.

Naša je pak Nadbiskupija u sinodalnom procesu. I mi se preporučujemo Vašim molitvama. Drago će nam biti ako možemo u tom procesu duhovnog dozrevanja i odlučivanja za budućnost, još više razmenjivati naša iskustva i naša viđenja. Ubeđen sam, da će se Vaskrsli Gospod radovati našoj saradnji.

U molitvenoj želji da nas Gospod prati na našim putevima, kao učenike na putu u Emaus, čestitam Vam ove svete dane: Hristos vaskrese – vaistinu vaskrese!

 

Njegov mir neka prati Vas, Vaša Svetosti i sve Vaše saradnike!

 

Pozdravljam Vas osobitim poštovanjem,

 

+ Stanislav Hočevar

beogradski nadbiskup i metropolit

FOLLOW US ON: