Homelokalne vestiNadbiskup mons. Stanislav Hočevar čestitao Vaskrs srpskom patrijarhu g. Porfiriju i svim vernicima Srpske pravoslavne Crkve

Nadbiskup mons. Stanislav Hočevar čestitao Vaskrs srpskom patrijarhu g. Porfiriju i svim vernicima Srpske pravoslavne Crkve

Beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar 29. aprila uputio je čestitku povodom nadolazećeg praznika Vaskrsa srpskom patrijarhu g. Porfiriju u svoje lično ime i u ime Beogradske Nadbiskupije.

Nadbiskupovu čestitku prenosimo u celosti:

Vaša svetosti,

Uvek se i veoma radujući presvetoj Tajni Uskrsa, u ime Nadbiskupije Beogradske i u svoje lično ime, želim to iskustvo Božije sile i slave podeliti s Vama!

Vaša svetosti, ove godine Gospodnje 2021. prvi put kao patrijarh srpski slavite ovu najveću Tajnu naše vere, događaj koji je – posle stvaranja sveta – najdublje promenio čovečanstvo i sve stvorenje Božije. Ako je čovekovo NE Bogu – koji ljubomorno čuva i našu slobodu – zatvorio izvore radosti i nade, onda je DA Bogo-Čoveka Isusa Hrista otvorilo beskrajne izvore, potoke i reke svemoguće dobrote Božije.

Želim Vam, Vaša svetosti, kao i celokupnoj Srpskoj pravoslavnoj Crkvi: jerarhiji, kliru, monaštvu i bogoljubivom narodu, da iskusite neizmerno bogatstvo Božijih blagodati, i da njime budete ispunjeni i Vi, i vaša Crkva, i verni narod. U ovo naše vreme različitih pandemija svi smo žedni mira, blagoslova, radosti i nade. I to žedni kao ljudi i kao vernici, po duhovnoj blizini, dijalogu i zajedništvu. Zato smo, Vaša svetosti, u molitvi s Vama, kako biste, u duhu Vašeg služenja, svima približili Sunce Božije Pravde i Dobrote.

I zato zajedno s Vama ispovedamo:

Hristos Vaskrse – Vaistinu Vaskrse!

Njegov blagoslov i mir neka prate sve korake, reči i dela Vašeg služenja Bogu, Crkvi i narodu.

Sa izrazima dubokog poštovanja i zajedništva!

 

+ Stanislav Hočevar

beogradski nadbiskup i mitropolit

FOLLOW US ON: