HomevestiNova web-stranica posvećena Papinom karitativnom djelu ‘Petrov novčić

Nova web-stranica posvećena Papinom karitativnom djelu ‘Petrov novčić

Vatikansko Državno tajništvo objavilo je kako je pokrenuta nova internetska stranica, koja je posvećena Papinom karitativnom djelu poznatijem pod nazivom „Petrov novčić“. Stranica je započela s radom 21. novembra pod nazivom Obolo di San Pietro (http://www.obolodisanpietro.va/). Trenutačno je dostupna na tri jezika: engleskom, talijanskom i španjolskom, a vremenom će se prevesti i na druge jezike.

Osim Papinih razmišljanja, stranica vjernicima nudi drugi način doprinošenja „Petrovom novčiću“. Naime, riječ je o godišnjoj milostinji, koja se na svetkovinu svetih apostola Petra i Pavla skuplja po svem svijetu: znak je vjerničke solidarnosti s Papom da bi mogao obavljati redovite poslove, ali i kako bi mogao u trenucima posebnih potreba – uslijed rata ili prirodnih nepogoda – pomoći mjesnim crkvama.

Vjernici diljem svijeta sada imaju priliku „razmišljati o značaju svojih djela i putem interneta ponuditi konkretnu potporu djelima milosrđa, karitativnom djelovanju i miru“, stoji u priopćenju. Stranica je rezultat važne sinergije između Uprave grada-države Vatikan, Tajništva za komunikacije te Vatikanske banke.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: