HomevestiO. Milan Stipić novi apostolski upravitelj Križevačke eparhije

O. Milan Stipić novi apostolski upravitelj Križevačke eparhije

Na slici: Otac Milan Stipić, novoimenovani apostolski upravitelj Križevačke eparhije

Papa Franjo imenovao je oca Milana Stipića, protojereja Križevačke eparhije i dosadašnjega župnika u Jastrebarskom, apostolskim upraviteljem

Sveti je Otac prihvatio odreknuće biskupa msgr. Nikole Kekića od pastoralnoga služenja Križevačkoj eparhiji, te imenovao oca Milana Stipića, protojereja Križevačke eparhije i dosadašnjeg župnika u Jastrebarskom, apostolskim upraviteljem spomenute eparhije u Hrvatskoj.

Otac Milan Stipić, protojerej stavrofor, rođen je 1978. godine u Bosanskom Novom, u Bosni i Hercegovini. Nakon osnovne škole, 1993. godine upisao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu i započeo svećeničku formaciju u Međubiskupijskom dječačkom sjemeništu. Godine 1997. ušao je u Grkokatoličko sjemenište Križevačke eparhije i studirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Uz redovni studij aktivno se bavio crkvenom glazbom istočnog obreda.

Svećeničko rukopoloženje primio je 2003. godine te započeo službu župnika u grkokatoličkim župama Kašt i Radatovići u Žumberačkom dekanatu. Godine 2007. dobio je naslov protojereja i preuzeo pastoralnu skrb za grkokatolike u Dalmaciji. Od 2012. župnik je u Jastrebarskom.

Osim hrvatskoga, govori ruski i ukrajinski jezik.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: