HomevestiObjavljen program Papina putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate

Objavljen program Papina putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate

Na slici: Papa Franjo i princ prijestolonasljednik Abu Dhabija šeik Mohammed Bin Zayed bin Sultan Al-Nahyan

Tiskovni je ured Svete Stolice objavio program putovanja pape Franje u Ujedinjene Arapske Emirate, koje je na programu od 3. do 5. februara sljedeće godine. Glavna će zbivanja toga Papina pohoda biti međureligijski susret, posjet prijestolonasljedniku, susret u Velikoj džamiji šeika Zayeda i sveta misa u Abu Dhabiju

Papa će iz Rima krenuti u nedjelju, 3. februara, u 13 sati, a dolazak je u predsjedničku zračnu luku u Abu Dhabiju predviđen za 22 sata.

U ponedjeljak, 4. februara, u podne će biti održana svečanost dočeka, na ulazu u Predsjedničku palaču, nakon koje će uslijediti službeni posjet princu prijestolonasljedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata. U 17 sati je na programu privatni susret s članovima neovisne muslimanske međunarodne organizacije ‘Muslim Council of Elders’, u Velikoj džamiji šeika Zayeda, a u 18.10 sati međureligijski susret u sjedištu organizacije Founder’s Memorial, na kojemu će Papa održati govor.

U utorak, 5. februara, Papa će posjetiti katedralu u Abu Dhabiju te u 10.30 sati slaviti svetu misu u sportskom centru Zayed Sports City, tijekom koje će održati propovijed. Nakon mise, u 12.40 sati, u predsjedničkoj će zračnoj luci biti oproštajna svečanost, a polazak je prema Rimu predviđen za 13 sati. Dolazak je u Rim, u međunarodnu zračnu luku Roma-Ciampino, predviđen za 17 sati.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: