Homelokalne vestiOdlazak dugogodišnje suradnice Nadbiskupije Martine Starbek

Odlazak dugogodišnje suradnice Nadbiskupije Martine Starbek

Dana 06. septembra u kapelici Pohoda Blažene Djevice Marije u prostorijama Ordinarijata Beogradske nadbiskupije, svetom misom koju je predvodio mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit, zahvalili smo Gospodinu za petnaest godina rada u Kancelariji naše Nadbiskupije gđi. Martini Starbek.

Gđa. Martina pripada Pokretu fokolara – Marijino delo koja je nakon službe u Bugarskoj, 2002. godine došla u Beograd u Ordinarijat Beogradske nadbiskupije. U Beogradu je kroz petnaest godina vjerno služila i radila u Kancelariji Ordinarijata. Bila je i ostala tiha, skromna, požrtvovna, radišna i jednostavna osoba koja je svakom htjela pomoći, a posebno našem Nadbiskupu i svim svećenicima naše Nadbiskupije.

Danas je bilo teško oprostiti se od osobe koja je ostavila duboki trag u ovoj Nadbiskupiji, ali promislom Božjim i voljom poglavara gđa. Martina se vraća u svoju voljenu Sloveniju.

Nadbiskup mons. Hočevar izrekao je veliko hvala za sve što je Martina učinila kroz ove godine, a u ime svih svećenika zahvalu je uputio i vlč. Ivan Poleto, vicekancelar koji je riječima zahvale rekao da je svaki Martinin korak bio u ime ljubavi prema Bogu, Crkvi i našoj Beogradskoj nadbiskupiji.

Uz čestitke i zahvalu svih prisutnih djelatnika u Ordinarijatu Beogradske nadbiskupije našoj Martini želimo da gdje god „koraca – uvijek baca snopove zlatne svjetlosti“.

(I.P.)

FOLLOW US ON: