HomevestiPapa će Misu večere Gospodnje slaviti u kaznionici u Velletriju

Papa će Misu večere Gospodnje slaviti u kaznionici u Velletriju

Na slici: Papa Franjo slavi misu u rimskom zatvoru Regina Coeli na Veliki četvrtak 2018. godine  (ANSA)

Tiskovni je ured Svete Stolice danas objavio da će na Veliki četvrtak, 18. aprila, papa Franjo posjetiti kaznionicu u Velletriju, nedaleko od Rima, te tamo slaviti svetu Misu večere Gospodnje

Posjetom je predviđen susret sa zatvorenicima, s osobljem, policijskim dužnosnicima, te euharistijsko slavlje s obredom pranja nogu. Sveti Otac tako peti put u svojemu pontifikatu za Veliki četvrtak izabire jednu kaznionicu.

Nedugo nakon početka svojega papinstva papa Franjo je odlučio prvi Veliki četvrtak kao Petrov nasljednik slaviti u jednom zatvoru, upravo onako kako je to radio u Buenos Airesu. Kao svećenik i biskup moram biti u njihovoj službi. Ali, to je dužnost koja mi dolazi iz srca; volim ju – govorio je.

I kao Papa nastavio je pronalaziti vrijeme kako bi nazvao ili posjetio zatvorenike, čak i u prigodama pastoralnih pohoda u Italiji i u svijetu. Dobro nam čini izići iz svojih ograda, jer upravo se iz Božjega Srca prelijeva, razlijeva milosrđe, šireći njegovu nježnost – napisao je papa Franjo u jednom tweetu prije dvije godine, dajući tako tumačenje brojnih svojih gesta među zatvorenicima.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: