HomevestiPapa će sudjelovati na proslavi prvoga Svjetskoga dana ljudskoga bratstva

Papa će sudjelovati na proslavi prvoga Svjetskoga dana ljudskoga bratstva

Papa Franjo sudjelovat će na obilježavanju Svjetskoga dana ljudskoga bratstva zajedno s velikim imamom Al- Azhara Al-Tayyebom, virtualnim susretom 4. februara, na dan koji je ustanovila Opća skupština Ujedinjenih naroda. Događaj će se održati u Abu Dhabiju, u prisutnosti šeika Mohammeda Bin Zayeda, prenosi Vatican News.

Proslava prvoga Međunarodnoga dana ljudskoga bratstva, koji su 21. decembra 2020. godine ustanovili Ujedinjeni narodi u spomen na potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, održat će se virtualno uz sudjelovanje pape Franje koji je potpisnik dokumenta, zajedno s velikim imamom Al-Azhara Ahmadom Al-Tayyebom. Priprema i pisanje dokumenta trajali su  gotovo godinu i pol dana.

U četvrtak 4. februara, održat će se taj virtualni događaj koji će putem live streaminga, na više jezika, od 14.30 sati po europskom vremenu, prenositi “Vatican News” i “Vatican Media”. Događaj je organizirao šeik Mohammed Bin Zayed u Abu Dhabiju, a na njemu će sudjelovati papa Franjo, veliki imam Al-Azhara, ali i glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres i druge ugledne ličnosti.

Istoga će dana biti dodijeljena Nagrada Zayed za ljudsko bratstvo, koja se nadahnjuje Dokumentom o ljudskom bratstvu iz Abu Dhabija. Dobitnike nagrade izabrao je neovisni ocjenjivački odbor koji je sastavio Visoki odbor za ljudsko bratstvo, ustanovljen nekoliko mjeseci nakon potpisivanja dokumenta, 4. februara 2019. godine. Odbor će nagraditi one koji su se istaknuli u stalnom zauzimanju za ljudsko bratstvo.

(ika/kmc)

FOLLOW US ON: