HomevestiPapa čestitao brazilskom narodu blagdan Gospe od Aparecide

Papa čestitao brazilskom narodu blagdan Gospe od Aparecide

Na slici: Papa Franjo i Gospa od Aparecide; apostolsko putovanje u Brazil, 24. jula 2013.

U videoporuci koju je “VaticanNews” snimio prekjučer, tijekom pauze u radovima na Sinodi o Amazoniji, papa Franjo moli Gospu od Aparecide da uvijek bude uz brazilski narod koji danas slavi blagdan svoje zaštitnice

Neka Gospa od Aparecide, „malena i ponizna“ i dalje prati brazilski narod – molitva je pape Franje sadržana u videoporuci koju je snimio danas prijepodne, tijekom kratkoga prekida u radovima Sinode o Amazoniji.

 

Zaštitnica Brazila

Na dan kada Brazil slavi blagdan svoje zaštitnice, Papa je poželio da Majka svakog Brazilca – kako ju je nazvao tijekom posjeta svetištu Naše Gospe od Aparecide, 2013. godine – prati stanovništvo na njegovu putu mira, radosti i pravednosti. Papa, osim toga, moli da Gospa bude uz narod i u trpljenju, pred brojnim političkim, društvenim i ekološkim ograničenjima, u vidiku razvoja i slobode.

 

Putovanje 2013. godine

Tijekom svojega prvog apostolskog putovanja izvan Italije, povodom 28. svjetskog dana mladih, papa Franjo je slavio svetu misu u bazilici svetišta Naše Gospe od Aparecide, te je izgovarajući čin posvećenja Gospi, i u toj prigodi molio Mariju da cijelom Brazilu podari bezbrojne blagodati.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: