HomevestiPapa daruje 400 stipendija za mlade u Libanonu

Papa daruje 400 stipendija za mlade u Libanonu

Na blagdan Sv. Matije, apostola, 14. maja papa Franjo obznanio je odluku kojom daruje iznos od 200 000 američkih dolara za pomoć u vidu stipendija za 400 mladih u Libanonu.

U priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice objavljeno je kako Papa s očinskom zabrinutošću prati situaciju u proteklih nekoliko mjeseci u „Zemlji poruke“, kako ju je definirao Sv. Ivan Pavao II. i mjestu gdje je Benedikt XVI. proglasio postsinodalnu pobudnicu Ecclesia in Medio Oriente, navodeći kako je ta zemlja oduvijek bila mjesto suživota i bratstva kojega Dokument o ljudskog bratstvu želi ponuditi cijelome svijetu.

„Zemlja Cedrova, u stogodišnjici Velikog Libanona, nalazi se u ozbiljnoj krizi koja stvara patnju, siromaštvo i riskira ‘krađu nade’, posebno kod mlađih generacija, koje vide svoju sadašnjost napornom i budućnost nesigurnom. U tom kontekstu sve je teže zajamčiti sinovima i kćerima libanonskog naroda pristup obrazovanju kojega su, posebno u malim gradovima, uvijek osiguravale crkvene institucije“, stoji u spomenutom priopćenju te se navodi odluka kojom Sveti Otac daruje 200 000 američkih dolara pomoći u vidu stipendija za 400 mladih u Libanonu koju će posredstvom Državnog tajništva i Kongregacije za Istočne Crkve poslati nuncijaturi u toj zemlji.

„Ova intervencija je dodatak koji je Fond za hitne slučajeve Kongregacije za Istočne Crkve posljednjih dana darovao za rješavanje izvanredne situacije koja je povezana s pandemijom Covid-19“, objašnjeno je iz Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Na kraju svoje poruke Papa je na libanonski narod i zemlju zazvao nebesku zaštitu Majke Božje.

(nedjelja/kmc)

FOLLOW US ON: