HomevestiPapa emeritus Benedikt XVI. posjetio Castel Gandolfo

Papa emeritus Benedikt XVI. posjetio Castel Gandolfo

Na slici: Benedikt XVI.  (Vatican Media)

Castel Gandolfo, svetište Madonna del Tufo u mjestu Rocca di Papa, biskupijska kurija u Frascatiju – mjesta su koja je, na poziv biskupa Raffaella Martinellija, ovih dana poslijepodne obišao papa Joseph Ratzinger

 

Papa Ratzinger najprije je otišao u Castel Gandolfo, gdje se, u šetnji i molitvi Krunice, zadržao u vrtovima Papinske vile i na belvedereu. Potom se pomolio u svetištu Madonna del Tufo, te pošao u biskupijsku kuriju u Frascatiju, koju je razgledao te se zadržao na večeri s mjesnim biskupom msgr. Raffaellom Martinellijem. Tako je papa emeritus Benedikt XVI. proveo jučerašnje poslijepodne, napustivši na nekoliko sati svoju rezidenciju u Vatikanu, u samostanu Mater Ecclesiae, kako bi posjetio mjesta na kojima je godinama provodio ljetni odmor. U njegovoj je pratnji bio nadbiskup Georg Gänswein, pročelnik Papinskoga doma.

To je, odgovarajući na pitanja novinarā, danas prijepodne rekao ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, napominjući da je papa emeritus posjetio ta mjesta na poziv biskupa Martinellija, te da se u 22 sata i 30 minuta vratio u samostan Mater Ecclesiae.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: