HomevestiPapa Franjo 31. maja u apostolskom pohodu na Malti

Papa Franjo 31. maja u apostolskom pohodu na Malti

Na slici: Logo Papina putovanja na Maltu i Gozo

Tiskovni je ured Svete Stolice jučer objavio vijest o apostolskom putovanju pape Franje u srce Mediterana, na Maltu. Logo Papina pohoda izražava poruku prihvata

Prihvativši poziv Predsjednika Republike Malte, vlasti i Katoličke Crkve u toj zemlji papa Franjo će otići na apostolsko putovanje na Maltu i Gozo, 31. maja ove godine. Naknadno će biti objavljen program putovanja – stoji u priopćenju.

Na logu Papina pohoda prikazane su ruke koje izlaze iz lađe na moru, uzdignute prema križu. Ruke predstavljaju znak prihvata bližnjega i pomoći onima koji su u teškoći, napušteni sudbini. Lađa podsjeća na dramatičnu priču o brodolomu apostola Pavla na otoku Malti (usp. Dj. 27, 27-44) i gostoprimstvo Maltežana koje su pružili apostolu i brodolomcima (usp. Dj 28, 1-10), o čemu je na nedavnim općim audijencijama srijedom govorio i papa Franjo. Moto toga Papinog apostolskog putovanja glasi “They showed us unusal kindness” (Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje) (Dj 28, 2).

Prije pape Franje Maltu je posjetio sveti Ivan Pavao II., od 25. do 27. maja 1990., te papa Benedikt XVI., 17. i 18. aprila 2010. godine.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: