HomevestiPapa Franjo blagoslovio Dan za život 2020.

Papa Franjo blagoslovio Dan za život 2020.

Iz Tajništva Svete Stolice biskupu Johnu Sherringtonu pristiglo je pismo s porukom i blagoslovom pape Franje za Dan za život 2020., objavila je 26. maja Konferencija katoličkih biskupa Engleske i Walesa.

Dan za život slavi se svake godine u Katoličkoj Crkvi u Irskoj, Škotskoj, Engleskoj i Walesu. Ove godine proslava će biti u nedjelju 21. juna pod geslom Biraj život. Prilozima koji se toga dana prikupljaju u engleskim i velškim župama podupire se djelovanje Centra za bioetiku Anscombe kao i ostale aktivnosti vezane uz zaštitu života koje podržava Crkva.

Pomoćni biskup Westminstera John Sherrington zadužen je u svojoj biskupskoj konferenciji za pitanja vezana uz život. U povodu proslave Dana za život primio je pismo s porukom i blagoslovom pape Franje.

„Tema Biraj život osobito je prikladna o 25 obljetnici izlaska enciklike Evangelium vitae sv. Ivana Pavla II. koja poziva cijelu Crkvu da bude ‚narod života i za životʻ (br. 78)“, piše u poruci.

Sveti Otac pozvao je vjernike na molitvu za obitelji, volontere, zdravstvene djelatnike i sve one koji „uslijed neprestane ‚pandemijeʻ siromaštva i rata, rade na održavanju bogomdanih vrijednosti i dostojanstva svakoga ljudskog bića“.

Papa se nada kako će u trenutnoj krizi svi više poštivati moralni imperativ građenja kulture života. Stoga je izrazio svoju blizinu u molitvi i udijelio svoj apostolski blagoslov za puninu radosti i mira u Gospodinu, objavila je Konferencija katoličkih biskupa Engleske i Walesa.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: