HomevestiPapa Franjo će 21. juna biti u Napulju

Papa Franjo će 21. juna biti u Napulju

Na slici: Papa Franjo u Napulju 21. marta 2015. godine

Ravnatelj ad interim Tiskovnoga ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti izjavio je da će papa Franjo otputovati u Napulj da bi sudjelovao na susretu o temi “Teologija nakon ‘Veritatis Gaudium’ u kontekstu Mediterana”

Papa Franjo će 21. juna otputovati u Napulj gdje će sudjelovati na susretu o temi „Teologija nakon ‘Veritatis Gaudium’ u kontekstu Mediterana“, koji organizira Papinski teološki fakultet Južne Italije u Napulju – izjavio je Alessandro Gisotti, ravnatelj ad interim Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Papa bi prema programu trebao stići u Napulj oko 9 sati, gdje će ga, među ostalima, dočekati kardinal Crescenzio Sepe, napuljski nadbiskup i veliki kancelar spomenutoga fakulteta; zatim biskup Francesco Marino i vrhovni poglavar Družbe Isusove pater Arturo Sosa Abascal. Papa, koji je već posjetio Napulj, 21. marta 2015. godine, održat će govor o temi susreta, a poslije objeda će se, u ranim poslijepodnevnim satima vratiti u Rim.

Podsjetimo na kraju da je apostolska konstitucija pape Franje ‘Veritatis Gaudium’ objavljena prije nešto više od godinu dana, odnosno 29. januara 2018. godine.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: