HomevestiPapa Franjo će u Asizu potpisati svoju novu encikliku naslovljenu “Svi smo braća”

Papa Franjo će u Asizu potpisati svoju novu encikliku naslovljenu “Svi smo braća”

Asiz. Bazilika u kojoj će papa Franjo potpisati svoju treću encikliku

Podnaslov dokumenta glasi „O bratstvu i društvenom prijateljstvu“. Papa će ga potpisati 3. oktobra, poslije mise koju će slaviti u franjevačkoj bazilici. Svečanost će se održati bez sudjelovanja vjernika, u skladu s epidemiološkim odredbama

U Asizu, na grobu sveca koji je u svakom Božjem stvorenju vidio bratstvo te ga pretvorio u vječni himan, započet će novo razdoblje učiteljstva pape Franje koji je odlučio nositi ime Asiškoga siromaška. Nakon enciklikā Lumen fidei iz 2013. i Laudato si’ iz 2015. godine – u čijem naslovu odjekuje početak „Pjesme stvorova“ – ovaj će put Asiz biti mjesto krštenja treće enciklike pape Franje, naslovljene „Svi smo braća“ – o bratstvu i društvenom prijateljstvu.

Papa će encikliku potpisati 3. oktobra, nakon dolaska u Asiz, u 15 sati, i nakon mise koju će slaviti u donjoj bazilici. Posjet pape Franje bit će još uvijek uvjetovan pandemijom. Prenoseći informacije Prefekture Papinskoga doma, ravnatelj je Tiskovnoga ureda Svete Stolice, Matteo Bruni, kazao da je želja Svetoga Oca da se njegov posjet održi u privatnom obliku, bez sudjelovanja vjernika, zbog epidemioloških prilika. Odmah nakon svečanosti Papa će se vratiti u Vatikan.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: