HomevestiPapa Franjo čestitao novom generalnom ministru OFM-a Fusarelliju

Papa Franjo čestitao novom generalnom ministru OFM-a Fusarelliju

Generalni ministar OFM-a fra Massimo Fusarelli 

U brzojavu je Papa napomenuo kako moli za novog generalnog ministra da mu Gospodin pomogne i da ga čuva u novoj službi.

Neka Vam serafski otac sveti Franjo bude ohrabrenje u vodstvu vaših redovnika – želja je pape Franje upućena ocu Massimu Giovanniju Fusarelliju koji je izabran za novog generalnog ministra Reda manje braće (OFM). Za vikara je izabran fra Isauro Ulises, a danas su odabrani ostali članovi uprave Reda. Među okupljenom su braćom i predstavnici hrvatskih franjevačkih provincija.

Papa Franjo je u brzojavu novom generalnom ministru poručio također kako moli za njega te ga blagoslivlja – neka mu Gospodin pomogne i neka ga čuva u izvršenju njegove službe.

Osvrnuvši se u razgovoru za Vatican News na Papinu poruku, fra Massimo je istaknuo kako je Papina poruka i za njegovu subraću, okupljenu na kapitulu, bila znak pažnje i brige po kojoj se osjećaju u zajedništvu s njim i s cijelom Crkvom. Dodao je također da su spremni odgovoriti na poziv Crkve te napustiti svoja mjesta i naviještati evanđelje u svim njihovim stvarnostima. Poruka je sadržavala malo riječi, no riječi koje su bile vrlo istinite, ne birokratske. Činjenica da je Papa razmišljao o nama dok se oporavljao u bolnici potiče nas da ga još više volimo, rekao je za otac Massimo.

Vijest o imenovanju fra Massima objavio je pročelnik Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života kardinal João Braz de Aviz, Papin delegat na generalnom Kapitulu Reda manje braće. Fra Massimo je rođen 30. marta 1963. u Rimu, a svečane je zavjete položio 1989. Od prošle je godine provincijal franjevačke provincije Lacija i Abruzza.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: