HomevestiPapa Franjo: Gdje nema jedinstva, nema Gospodinova Duha

Papa Franjo: Gdje nema jedinstva, nema Gospodinova Duha

U poruci povodom 30 godina dobrotvornih koncerata pod naslovom „Klic dobrote“, u korist djelovanja Slovenskoga Caritasa, papa Franjo im je poželio da te inicijative očituju međusobni sklad jedinstva među njima. Ne bismo smjeli biti sektaši ili strankaši, nego samo jedno; svatko sa svojom karizmom, ali uvijek u jedinstvu

Papa Franjo je poslao poruku organizatorima dobrotvornih koncerata u korist Slovenskoga Caritasa pod naslovom „Klic dobrote“, povodom 30. godišnjice te kulturne i dobrotvorne inicijative koja se tradicionalno održava mjesec dana prije Božića. Zahvaljujući im za sve što čine za Caritas, Papa moli za to da ovogodišnji „Klic dobrote“ bude korak naprijed, ali i – kako je napisao – korak naprijed prema jedinstvu Crkve i vašega naroda.

Trideset godina! Treba za to imati strpljenja – stoji potom u poruci – Molim se za vas i želim vam uspješan koncert. Gdje nema jedinstva – dodao je Papa – nema Gospodinova Duha. Gospodin uvijek traži jedinstvo, što ne znači jednoličnost. Svatko ima svoje kvalitete, svoju karizmu, svoju osobnost, ali uvijek u jedinstvu, s Duhom jedinstva. Ne bismo smjeli biti sektaši, jedan protiv drugoga; ne bismo smjeli biti „stranački“ ljudi. Ne, samo jedno – upozorio je papa Franjo te, zazvavši na kraju Božji blagoslov, poželio da taj koncert bude upravo sklad jedinstva među njima.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: