HomevestiPapa Franjo: Igra s djecom vrlo je važna

Papa Franjo: Igra s djecom vrlo je važna

Papa se ovih dana susreo s djecom koja se liječe u pedijatrijskoj ambulanti „Sveta Marta“. Nakon božićne priredbe koju su za njega pripremila djeca, Sveti se Otac obratio redovnicama i volonterima, kao i roditeljima mališana, podsjećajući sve kako je važno djeci pružiti radost. Pritom je istaknuo da roditelji čine vrlo važnu stvar kada se znaju igrati s djecom

Papa se prije podnevnoga nagovora susreo s malim pacijentima vatikanske pedijatrijske ambulante „Sveta Marta“, koju je ustanovio papa Pio XI. 1922. godine.  U njoj se pruža zdravstvena zaštita djeci u dobi do 5 godina, iz cijeloga svijeta, čije se obitelji bore s ekonomskim poteškoćama. U dvorani Pavla VI., gdje je susret održan, okupili su se također članovi njihovih obitelji, kao i volonteri i liječnici koji rade u ambulanti.

Nakon božićne priredbe koju su za njega pripremila djeca, Sveti se Otac obratio redovnicama i volonterima, kao i roditeljima mališana, podsjećajući sve kako je važno djeci pružiti radost. Pritom je istaknuo da roditelji čine vrlo važnu stvar kada se znaju igrati s djecom.

Prije nego što se izravno obratio djeci, Papa se poslužio kutijama koje su tijekom priredbe donijela tri mudraca, a na kojima su bile ispisane riječi „nada“, „ljubav“ i „mir“. Sveti je Otac djeci potom objasnio da rat ubija život, starije ljude, mlade, djecu, sve, dodavši da je za pobjedu nad ratom potrebna ljubav.

Prije nego što je zaključio taj susret zahvalom svima koji su sudjelovali u njegovoj organizaciji, papa Franjo je s djecom razgovarao o nadi te ih potaknuo da usmjere pogled prema budućnosti, prema obzoru i prema boljem svijetu, s nadom da on uvijek dolazi od Gospodina, ali i našim zalaganjem.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: