HomevestiPapa Franjo imenovao Brazilku Cristiane Murray zamjenicom ravnatelja Tiskovnoga ureda

Papa Franjo imenovao Brazilku Cristiane Murray zamjenicom ravnatelja Tiskovnoga ureda

Na slici: Cristiane Murray, novoimenovana zamjenica ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice

Rođena u Riju de Janeiru, udata, ima dvoje djece. Od 1995. godine radila je na Vatikanskom radiju. Od aprila 2018. sudjeluje u pripremi Sinode o Amazoniji

Papa Franjo je imenovao novinarku Cristiane Murray zamjenicom ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice Mattea Brunija, koji je svoju dužnost počeo obavljati 22. jula.

Rođena 1962. godine u Riju de Janeiru, u Brazilu, Cristiane Murray je diplomirala poslovnu administraciju i marketing na Papinskom katoličkom sveučilištu u Riju. Na Vatikanskom je radiju počela raditi 1995. godine i otada je bila dio brazilske ekipe koja svakodnevno prenosi program u cijeloj zemlji, te uređuje portal Vatican Newsa na portugalskom jeziku, Facebook stranicu, Twitter, Instagram i Youtube.

Posljednjih je 10 godina posebnu pozornost posvetila djelovanju Crkve u Amazoniji. Pratila je, kao izvjestitelj, više papinskih putovanja, a u aprilu 2018. godine počela je surađivati s Glavnim tajništvom Biskupske sinode u pripremi sljedeće sinode za Panamazonsko područje, koja će se održati od 6. do 27. oktobra ove godine. Udata je i ima dvoje djece. Materinski su joj jezici portugalski i talijanski, a dobro poznaje engleski, španjolski i francuski jezik.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: