HomevestiPapa Franjo imenovao isusovca Antonija Guerrera Alvesa za pročelnika Tajništva za gospodarstvo

Papa Franjo imenovao isusovca Antonija Guerrera Alvesa za pročelnika Tajništva za gospodarstvo

Na slici: Pater Juan Antonio Guerrero Alves  (Society of Jesus)

Papa Franjo je ovih dana imenovao novog pročelnika Tajništva za gospodarstvo isusovca, oca Antonija Guerrera Alvesa, dosadašnjeg savjetnika vrhovnog poglavara Družbe Isusove i delegata za međunarodne i međuprovincijske isusovačke zajednice u Rimu.

Papa Franjo je danas imenovao novog pročelnika Tajništva za gospodarstvo isusovca, oca Antonija Guerrera Alvesa, dosadašnjeg savjetnika vrhovnog poglavara Družbe Isusove i delegata za međunarodne i međuprovincijske isusovačke zajednice u Rimu. Pater Guerrero je Španjolac, ima 60 godina, a zamijenit će kardinala Georgea Pella. Među 360 isusovaca za koje je do sada bio zadužen nalaze se i oni koji rade na Vatikanskom radiju i u drugim dikasterijima Svete Stolice, te u drugim ustanovama koje vodi Družba Isusova.

Otac Guerrero do sada je radio na integraciji akademskih ustanova u Rimu, bio je poglavar Kastiljske provincije Družbe Isusove i doprinio je integraciji i reorganizaciji svih isusovačkih španjolskih provincija. Rođen je 1959. godine u Španjolskoj. Studirao je u Španjolskoj, Brazilu, Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Diplomirao je ekonomiju 1986., filozofiju 1993., i teologiju 1994. godine. Na sveučilištu Comillas predavao je socijalnu filozofiju i politiku, a doktorirao je političku filozofiju.

Godine 2014. pater Guerrero je otišao u Mozambik i tamo je radio kao ekonom, koordinator projekata, vodio je duhovne vježbe i predavao filozofiju. Govori talijanski, engleski, francuski, portugalski i španjolski. Osobno, izgleda kao da se sve mijenja u mojem životu, no u stvari gotovo ništa se ne mijenja. Na kraju činimo uvijek isto; samo jednu stvar, tražimo kako bismo bili s Gospodinom, zahvaljujući za primljeno dobro i stavljajući sve ono što jesmo i što imamo u Njegovu službu i u službu Crkve – rekao je otac Antonio Guerrero Alves.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: