HomevestiPapa Franjo: Krenite na put prema današnjim muškarcima i ženama koji su gladni Evanđelja

Papa Franjo: Krenite na put prema današnjim muškarcima i ženama koji su gladni Evanđelja

Na slici: Papa Franjo sa sudionicama općega kapitula Kćeri svetoga Pavla; Vatikan, 4. oktobra 2019.   (Vatican Media)

Izići, žurno krenuti, idući putovima prema današnjim muškarcima i ženama. Rekao je to Papa primivši u audijenciju redovnice Kćeri svetoga Pavla. Malo je zvanja, prosječna dob sve viša, moglo bi zavladati ravnodušje, primijetio je, ali uz odvažnost Duha Svetoga Radosna se vijest može naviještati i u najtežim i najosjetljivijim vremenima

Krenite na put, i to u hrabrosti koja dolazi od Duha Svetoga i kreativnošću Apostola narodā – poticaj je pape Franje koji je uputio sudionicama 11. općeg kapitula redovničke zajednice Kćeri svetoga Pavla, koje je danas primio u audijenciju. U ovom izvanrednom misijskom mjesecu, Papa je redovnice, koje dolaze iz 52 zemlje, potaknuo da iziđu, da žurno krenu na put te, životom i apostolskim djelima, prenose Radosnu vijest današnjim muškarcima i ženama.

Povijest spasenja, pojedinca i čitavoga naroda, svoje korijene ima u raspoloživosti za odlazak, za kretanje na put, i to ne na vlastitu inicijativu, nego kao odgovor na poziv s pouzdanjem u obećanje – rekao je Papa te, povezujući se na učiteljstvo svetoga Ivana Pavla II., napomenuo kako je u ova osjetljiva i teška vremena prijeko potrebna vjera. Mnogi kažu da posvećeni život proživljava razdoblje zime. Možda je to doista tako jer nema zvanja, prosječna je starosna dob sve viša, a vjernost obvezama preuzetim zavjetima nije uvijek onakva kakva bi trebala biti. U takvoj situaciji, veliki je izazov proći tu zimu kako bismo procvjetali i donijeli plod – napomenuo je Papa.

Rođene kako bi svima naviještale blistavi put života koji je Evanđelje Isusa Krista, papa Franjo je podsjetio da Kćeri svetoga Pavla u svojemu DNA nose misionarsku odvažnost, svjesne da je protagonist poslanja Duh Sveti. Potaknuo ih je stoga da krenu putovima svijeta, kontemplativnoga pogleda punog razumijevanja za današnje muškarce i žene koji su gladni Radosne vijesti evanđelja. (…) Osvrnuvši se pak na njihove obveze potaknuo ih je da budu misionarke koje svjedoče život usredotočen na Krista, i to posebno kroz nakladničku djelatnost, digitalnu i multimedijalnu, te promičući kritičku formaciju za uporabu medija i biblijsku animaciju.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: