HomevestiPapa Franjo moli za Indiju pogođenu snažnim monsunskim kišama

Papa Franjo moli za Indiju pogođenu snažnim monsunskim kišama

Na slici: Monsunske kiše prouzročile su poplave u četiri indijske savezne države  (ANSA)

Papa Franjo je duboko ožalošćen vijestima o žrtvama u monsunima koji su prošlih dana pogodili indijske države Keralu, Karnataku, Maharashtru i Gujarat

Sjedinjujući se u boli sa svima koji su izgubili dom i sredstva za život, u poruci koju je u Papino ime poslao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, Sveti Otac izražava sućut rodbini preminulih i ranjenih. Osim toga, moli se za napore u spašavanju koje je u tijeku, te na cijeli narod zaziva božanske blagoslove snage i ustrajnosti.

Stanje se u jugozapadnim indijskim saveznim državama pogoršava iz sata u sat. Prema posljednjim informacijama, dobivenima od indijskih vlasti, u poplavama i odronima poginulo je 190 osoba, a više od milijun ih je evakuirano. Kako prenosi agencija AsiaNews, biskup Belgauma i apostolski administrator Karwara u Karnataki, msgr. Derek Fernandes, kazao je da je posjetio samo prihvatne kampove za izbjeglice u pokrajini Chikodi, budući da druga područja nisu dostupna.

Stanje je posebno teško u Kerali. Vlasti su naredile vojsci da ustanovi jedinice za pomoć te da padobranima dostave hranu izoliranim zajednicama. Operacije spašavanja i pružanja pomoći nastavljaju se bez prestanka u svim poplavljenim područjima – rekao je msgr. Fernandes te dodao da su i organizacije Katoličke Crkve na prvoj crti u pružanju pomoći i utjehe.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: