HomevestiPapa Franjo otpušten iz bolnice vratio se u Vatikan

Papa Franjo otpušten iz bolnice vratio se u Vatikan

Papa Franjo na povratku u Vatikan

Sobe u „Trećem Vatikanu“, kako je sveti Ivan Pavao II. nazvao Polikliniku Gemelli, danas su prije podne zatvorene onom istom „normalnošću“ kojom su otvorene prije deset dana kako bi dočekale papu Franju. Sveti se Otac oporavio nakon operacije na kolonu te se danas vratio u Dom svete Marte. Prije povratka u Vatikan zadržao se u molitvi u bazilici svete Marije Velike kako bi zahvalio na sretnom ishodu boravka u bolnici i kako bi se spomenuo svih bolesnika koje je susreo prošlih dana

Papa Franjo je tijekom prijepodneva otpušten iz Sveučilišne poliklinike Agostino Gemelli te se oko podneva vratio u Dom svete Marte – izvijestio je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni. Odgovarajući na pitanja novinara rekao je da je Sveti Otac otpušten iz bolnice malo poslije 10 sati i 30 minuta, te je prije povratka u Vatikan svratio, kao što to čini nakon svojih putovanja, u baziliku svete Marije Velike kako bi se pomolio pred ikonom Gospe Salus Populi Romani (Spasa rimskoga puka) i zahvalio na uspješnoj operaciji, upravljajući Majci Božjoj molitvu za sve bolesne, osobito za one koje je susreo tijekom boravka u bolnici.

Jučer je poslijepodne papa Franjo pozdravio male pacijente na Odjelu dječje onkologije, koji se nalazi na 10. katu, istom na kojemu je sâm bio hospitaliziran. Papa je ponovno želio uroniti u stvarnost koja mu je oduvijek duboko doticala srce, u stvarnost bolesti zbog koje trpe djeca. Spomenuo je to i u nedjelju, u podnevnom nagovoru, obraćajući se vjernicima s balkona poliklinike Gemelli, na kojemu je zajedno s njim bilo nekoliko bolesnih mališana.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: