HomevestiPapa Franjo poslao poruku sudionicima međureligijskog susreta u Japanu

Papa Franjo poslao poruku sudionicima međureligijskog susreta u Japanu

Sve se vjeroispovijesti moraju moliti i zajedno raditi za mir, nastojeći obnoviti sklad u mnogim dijelovima svijeta, koji su rastrgani ratom i terorizmom – stoji u pismu Svetoga Oca sudionicima 30. međureligijskog molitvenog susreta na planini Hiei nedaleko od japanskoga grada Kyota. Susret je započeo jučer (3. avgusta), a završit će u nedjelju, 6. avgusta, na obljetnicu bacanja atomske bombe na Hirošimu 1945. godine. Papino je pismo pročitao kardinal John Tong Hon, umirovljeni biskup Hong Konga, a upućeno je Koeiju Morikawi, vrhovnom svećeniku Tendai budizma, s kojim se papa Franjo susreo u rujnu prošle godine.

Papa je istaknuo da taj godišnji vjerski samit na poseban način doprinosi izgradnji duha dijaloga i prijateljstva, koji omogućuje sljedbenicima svjetskih religija da zajedno rade kako bi otvorili nove putove za mir u našoj ljudskoj obitelji. Također je napisao da molitva nadahnjuje i podržava naša nastojanja oko mira, jer nam pomaže produbiti naše međusobno poštovanje, jača veze ljubavi među nama, te nas potiče da učinimo odlučne napore prema promicanju pravednih odnosa i bratske solidarnosti.

Papa Franjo je također primijetio da u današnjem svijetu, obilježenim nasiljem, terorizmom i rastućom prijetnjom našem zajedničkom domu, to svjedočanstvo molitve i zajedničke skrbi šalje ključnu poruku ljudima dobre volje. Zapravo, kao ljudi vjere – napisao je Sveti Otac – vjerujemo da je trajni mir doista moguć, ta znamo da ništa nije nemoguće ako se obratimo Bogu u molitvi.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: