HomevestiPapa Franjo pozvao na molitvu za braću i sestre u Kini

Papa Franjo pozvao na molitvu za braću i sestre u Kini

Na slici: Braća i sestre katolici u Kini

Privremeni sporazum kao plod dugog i promišljenog procesa dijaloga u namjeri da se potakne što bolja suradnja između Svete Stolice i kineskih vlasti

U subotu, 22. septembra, u Pekingu je potpisan Privremeni sporazum između Svete Stolice i Narodne Republike Kine o imenovanju biskupa u Kini – rekao je danas papa Franjo nakon opće audijencije na Trgu svetoga Petra i istaknuo – Sporazum je plod dugog i promišljenog procesa dijaloga u namjeri da se potakne što bolja suradnja između Svete Stolice i kineskih vlasti za dobro katoličke zajednice u Kini te za sklad cijeloga društva.

U tom sam se duhu odlučio obratiti kineskim katolicima i cijeloj općoj Crkvi porukom bratskog ohrabrenja koja će biti objavljena danas – rekao je Papa i dodao – Nadam se da će Kina moći otvoriti novu fazu koja će pomoći izliječiti rane prošlosti, obnoviti i održati puno zajedništvo svih kineskih katolika i obnovljenom zauzetošću preuzeti naviještaj evanđelja.

Imamo važan zadatak! Pozvani smo gorljivom molitvom i bratskim prijateljstvom pratiti svoju braću i sestre u Kini. Oni znaju da nisu sami. Cijela Crkva moli s njima i za njih. Molimo Gospu, Majku nade i Pomoćnicu kršćana, da blagoslovi i štiti sve katolike u Kini, dok za cijeli kineski narod molimo Boga blagostanje i mir – zaključio je Sveti Otac.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: