HomevestiPapa Franjo primio estonsku predsjednicu Kersti Kaljulaid

Papa Franjo primio estonsku predsjednicu Kersti Kaljulaid

Tijekom srdačnoga razgovora spomenut je Papin posjet toj baltičkoj zemlji 2018. godine, razmotrena su pitanja od zajedničkoga interesa, a razgovaralo se i o međunarodnim temama, s posebnim osvrtom na stanje u Ukrajini i na izazove koji se odnose na budućnost Europe

Papa Franjo je danas prijepodne u Apostolskoj palači primio estonsku predsjednicu Kersti Kaljulaid, koja se poslije susrela s nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama.

Tijekom srdačnoga razgovora izraženo je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima, te spomenut posjet Svetoga oca Estoniji 2018. godine, u prigodi 100. obljetnice neovisnosti te zemlje – izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice. Govorilo se i o nekim pitanjima od obostranoga interesa, poput važnosti obrazovanja, društvene pravednosti i očuvanja stvorenoga.

Na kraju, sugovornici su se osvrnuli na razne teme međunarodnoga obilježja, među kojima na mir i sigurnost, te na zauzimanje, na multilateralnoj razini, u sprječavanju i rješavanju sukoba, uz posebnu pozornost na stanje u Ukrajini i na izazove koji se odnose na budućnost Europe.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: