HomevestiPapa Franjo primio u audijenciju azerbajdžanskog predsjednika Ilhama Aliyeva

Papa Franjo primio u audijenciju azerbajdžanskog predsjednika Ilhama Aliyeva

Na slici: Papa Franjo i azerbajdžanski predsjednik Ilham Aliyev  (Vatican Media)

Međukulturni i međureligijski dijalog bili su među temama o kojima je papa Franjo danas razgovarao s azerbajdžanskim predsjednikom.

Papa Franjo je ovih dana primio u audijenciju Ilhama Aliyeva, predsjednika Republike Azerbajdžana, s kojim je razgovarao o međukulturnom i međuvjerskom dijalogu. Predsjednik se Azerbajdžana nakon toga susreo s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Kao što je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice, tijekom razgovora u Državnom tajništvu, obje su strane izrazile zadovoljstvo zbog razvoja sadašnjih bilateralnih odnosa, osvrnuvši se posebno na suradnju na kulturnom području i zahvalnost za djelovanje Katoličke Crkve u zemlji.

Među temama o kojima su razgovarali, napomenuo je Tiskovni ured Svete Stolice, bila su pitanja regionalnog i međunarodnog karaktera s posebnim osvrtom na važnost međukulturnog i međureligijskog dijaloga, u korist mirnog suživota među različitim vjerskim i etničkim skupinama.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: