HomevestiPapa Franjo primio u audijenciju predsjednika Države Palestine

Papa Franjo primio u audijenciju predsjednika Države Palestine

Na slici: Papa Franjo i predsjednik Države Palestine Mahmoud Abbas  (ANSA)

Papa je s predsjednikom Mahmoudom Abbasom razgovarao o dobrim odnosima između Svete Stolice i Palestine; o putu pomirenja u palestinskom narodu; mirovnom procesu između Izraelaca i Palestinaca, te postizanju rješenja koje predviđa dvije države. Posebnu su pozornost posvetili statusu Jeruzalema

Papa Franjo je danas primio u audijenciju Mahmouda Abbasa, predsjednika Države Palestine, koji se poslije susreo i s tajnikom za odnose s državama nadbiskupom Paulom Gallagherom.

Tijekom srdačnoga razgovora istaknuti su dobri odnosi između Svete Stolice i Palestine, te pozitivna uloga kršćana i djelovanja Crkve u palestinskom društvu, koje je potvrđeno Općim sporazumom iz 2015. godine – izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice. Razgovaralo se i o putu pomirenja unutar palestinskoga naroda, kao i o nastojanjima oko ponovnoga pokretanja mirovnoga procesa između Izraelaca i Palestinaca, te o postizanju rješenja koje uključuje dvije države. Pritom je izražena nada u obnovljeno zauzimanje međunarodne zajednice kako bi izišla u susret opravdanim težnjama oba naroda.

Posebna je pozornost posvećena statusu Jeruzalema, te je istaknuto da je važno prepoznati i očuvati njegov identitet i univerzalnu vrijednost Svetoga grada za tri abrahamske religije. Na kraju se razgovaralo i o drugim sukobima koji pogađaju Bliski istok, kao i o hitno potrebnom podupiranju putova mira i dijaloga, i to uz prinos vjerskih zajednica, kako bi se suzbio svaki oblik ekstremizma i fundamentalizma.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: