HomevestiPapa Franjo s Bogu posvećenim udovicama: Očitujte Božju nježnost malenima i siromašnima

Papa Franjo s Bogu posvećenim udovicama: Očitujte Božju nježnost malenima i siromašnima

Na slici: Susret pape Franje sa sudionicima međunarodnoga skupa Bogu posvećenih udovica  (Vatican Media)

Papa Franjo se jučer susreo sa sudionicima međunarodnoga skupa za Bogu posvećene udovice, te tom prigodom izrazio zahvalnost svima koji u svijetu svjedoče Božju ljubav

Nastojite, kroz iskustvo vlastite krhkosti, biti blizu malenima i siromašnima, kako biste im očitovali Božju nježnost i Njegovu blizinu u ljubavi – poticaj je pape Franje koji je upravio u govoru sudionicima međunarodnoga skupa za Bogu posvećene udovice, s kojima se danas susreo u Vatikanu. Sveti je Otac napomenuo da je udovištvo posebno teško iskustvo, te izrazio priznanje onima koje su, nakon gubitka supruga, odlučile prepoznati posebni Gospodinov poziv, i nasljedovati Krista u čistoći, poslušnosti i siromaštvu.

Svojim posvećenjem tako potvrđujete da je moguće, uz Božju milost te potporu i pratnju svećenikā i drugih članova Crkve, živjeti evanđeoske savjete obavljajući vlastite obiteljske, radne i društvene odgovornosti – istaknuo je Sveti Otac.

Nada Evanđelja u kušnjama

Svaki kršćanin, okružen Gospodinovom milosrdnom ljubavlju, pozvan je prijeći put života i svetosti, koji nam pomaže svladati kušnje i ponovno se roditi u nadi i u radosti Evanđelja – rekao je Papa te dodao – Upravo je u bliskosti s Gospodinom, slušajući Njegovu riječ, moguće crpiti hrabrost i ustrajnost u darivanju sebe.

Kvasac ljubavi

Napomenuvši potom da Bog može djelovati u svim prilikama, pa i usred prividnih neuspjeha, papa Franjo je istaknuo da su Bogu posvećene udovice pozvane svjedočiti Božju ljubav, te biti kvasac u tijestu ovoga svijeta, svjetlost za one koji idu u tmini i u sjeni smrti. Kvalitetom svojega bratskog života, i u krilu svojih zajednica, nastojite kroz iskustvo svoje vlastite krhkosti biti blizu malenima i siromašnima, kako biste im očitovali Božju nježnost i Njegovu blizinu u ljubavi – rekao je na kraju papa Franjo.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: