HomevestiPapa Franjo se susreo s predsjednikom Microsofta

Papa Franjo se susreo s predsjednikom Microsofta

Na slici: Papa Franjo i predsjednik Microsofta Brad Smith; Vatikan, 13. februara 2019.

Umjetna inteligencija u službi općega dobra. O tomu su razgovarali papa Franjo i Brad Smith, predsjednik Microsofta, susrevši se jučer poslijepodne u Vatikanu

Papa Franjo je jučer poslijepodne u privatnu audijenciju primio Brada Smitha, predsjednika Microsofta, kojega je u Vatikan dopratio predsjednik Papinske akademije za život nadbiskup Vincenzo Paglia. Vijest je o tomu dao ravnatelj ‘ad interim’ Tiskovnoga ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti.

Na susretu – kako je izvijestio Gisotti – Smith je govorio o umjetnoj inteligenciji u službi dobra, te o nekim aktivnostima u svrhu smanjenja digitalnih razlika koje još uvijek postoje na općoj razini. Na kraju je Svetom Ocu najavljeno da će Microsoft, zajedno s Papinskom akademijom za život, ustanoviti međunarodnu nagradu za etiku na području umjetne inteligencije, što će biti i tema zasjedanja akademije 2020. godine.

Podsjetimo na kraju da će se sljedeća opća skupština Papinske akademije za život održati u Vatikanu od 25. do 27. februara, o temi „Roboetika. Osobe, strojevi i zdravlje“, dok će zasjedanje 2020. godine biti posvećeno upravo umjetnoj inteligenciji.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: