HomevestiPapa Franjo stigao u Mjanmar

Papa Franjo stigao u Mjanmar

Papa Franjo je jučer malo prije osam sati po europskom vremenu, a oko 13.20 po lokalnom, stigao u međunarodnu zračnu luku u Yangonu u Mjanmaru. Tako je započelo njegovo 21. apostolsko putovanje, u okviru kojega će posjetiti i Bangladeš. U zrakoplovu je Svetoga Oca dočekao apostolski nuncij nadbiskup Paul Tschang In-Nam i šef protokola.

Tijekom leta Papa se, oko 22.30 sati, kratko obratio novinarima u zrakoplovu te im zahvalio na društvu na tom putovanju i na njihovu radu. Kažu da je prevruće; žao mi je, ali neka barem bude plodonosno – rekao je Papa te svima poželio laku noć.

U zračnoj luci u Yangonu Papu je dočekao ministar Predsjednika Republike, Htin Kyaw, a bili su nazočni i mjanmarski biskupi, djeca i etničke skupine u tradicionalnim nošnjama. Odmah po dolasku u Yangon Papa je pošao u nadbiskupiju, u rezidenciju u kojoj će odsjesti tijekom boravka u Mjanmaru, gdje ga je dočekalo mnoštvo naroda. U nadbiskupskom je dvoru Papa slavio svetu misu, nakon koje je večerao i tako završio prvi dan putovanja.

Iz zrakoplova je Sveti Otac poslao brzojave s pozdravima vlastima zemalja iznad kojih je letio. Tako je u brzojavu hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović izrazio najbolje želje njoj osobno i svim njezinim sugrađanima, te zajamčio svoje molitve za mir i prosperitet. Svoje je pozdrave poslao i vlastima u Italiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj, Gruziji, Azerbajdžanu, Turkmenistanu, Afganistanu, Pakistanu i Indiji.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: