HomevestiPapa Franjo u septembru u apostolskom pohodu Mozambiku, Madagaskaru i Mauricijusu

Papa Franjo u septembru u apostolskom pohodu Mozambiku, Madagaskaru i Mauricijusu

Na slici: Tri logoa za tri zemlje koje će papa Franjo posjetiti u septembru 2019. godine – Mozambik, Madagaskar i Mauricijus

Glavni ravnatelj ad interim Tiskovnoga ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti priopćio je da će papa Franjo od 4. do 10. septembra ove godine posjetiti Mozambik, Madagaskar i Mauricijus

Prihvativši poziv šefova država i biskupā, papa Franjo će otputovati u apostolski pohod Mozambiku, Madagaskaru i Mauricijusu, od 4. do 10. septembra ove godine, te pritom posjetiti Maputo u Mozambiku, Antananarivo na Madagaskaru, i Port Louis na Mauricijusu – objavio je ravnatelj ad interim Tiskovnoga ureda Svete Stolice. Program putovanja bit će objavljen naknadno.

Logo i moto

„Nada, mir i pomirenje“ moto je putovanja u Mozambik. Na logu se vidi zemljopisni obris te zemlje, papa Franjo i golubica, simbol mira. Tu su još dvije ruke koje simboliziraju gostoprimstvo kojim Mozambik dočekuje Papu, te poruka „nade, mira i pomirenja“ koje Papa donosi mozambičkom narodu. Sve je to prikazano u pet boja mozambičke zastave – zelenoj koja je povezana s nadom, crvenoj koja simbolizira pomirenje, bijeloj koja označava mir, žutoj koja predstavlja Vatikan, te crnoj boji.

„Sijač mira i nade“ moto je Papina posjeta Madagaskaru. Na logu tu zemlju predstavlja palmolika biljka Ravinala, odnosno ‘putujuće drvo’ i stablo baobaba. Pokraj lika pape Franje nalaze se slike nekoliko svetaca, kao svjedočanstvo zemlje učenikā misionarā i svjedokā vjere sve do mučeništva.

„Papa Franjo – hodočasnik mira“, riječi su pak koje čine moto izabran za njegov pohod Mauricijusu. U pozadini loga nalazi se zastava te afričke zemlje, a u prvom je planu prikazan Papa kako pozdravlja narod.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: