HomevestiPapa Franjo u Tallinnu: Vi ste dio velike Božje obitelji

Papa Franjo u Tallinnu: Vi ste dio velike Božje obitelji

Na slici: Papa Franjo susreće u Tallinnu Misionarke ljubavi i njihove štićenike  (ANSA)

Misionarke ljubavi se nisu bojale ići u susret potrebitima kako bi bile znak blizine i ispružene Božje ruke

Vi ste dio velike Božje obitelji – istaknuo je danas poslijepodne papa Franjo posjetivši u Tallinnu karitativnu ustanovu Misionarki ljubavi Majke Terezije iz Kalkute gdje se susreo s oko 100 štićenika koji imaju problema s alkoholom, siromašnima i samohranim majkama.

Zahvalivši im za njihovo svjedočanstvo, Papa je izrazio radost osobito zbog bračnog para s devetero djece i njihove žrtve, te je naglasio – Tamo gdje su prisutni djeca i mladi, ima žrtve, ali još više budućnosti, radosti i nade. U ovoj zemlji u kojoj su zime jake, vama ne nedostaje najvažnije obiteljske topline. Problemi postoje, ali i želja da se ide naprijed. To nisu samo lijepe riječi, nego očit primjer.

Sveti Otac je zahvalio i redovnicama Misionarkama ljubavi koje se nisu bojale ići u susret tim osobama u potrebi kako bi bile znak blizine i ispružene Božje ruke. Kada se u vjeri ne bojite napustiti udobnost, kada se stavite na raspolaganje i imate hrabrosti izići u susret drugima, uspijevate svjedočiti najljepše Isusove riječi: „Ljubite jedni druge, kao što sam Ja ljubio vas“ (Iv 13,34) – rekao je Papa i napomenuo – To je ljubav koja raskida lance koji nas odvajaju i izoliraju, ljubav koja omogućava da gradimo veliku obitelj u kojoj se svi mogu osjećati kao u svojoj kući. To je ljubav koja suosjeća i daje dostojanstvo.

Misionarska je vjera poput sestara Misionarki ljubavi, ide  ulicama naših gradova, četvrtima, zajednicama, govoreći konkretnim gestama: budi dio naše obitelji, velike Božje obitelji u kojoj svi imamo mjesta – istaknuo je papa Franjo i potaknuo – Nemojte ostati vani. Zatim je spomenuo primjer čovjeka koji je zahvaljujući Misionarkama ljubavi susreo braću i sestre koji su mu pomogli vidjeti da ga je Gospodin neumorno tražio kako bi ga obukao za slavlje te kako bi mogao slaviti zbog spoznaje da je svatko od nas izabrani sin.

Najveća radost Gospodinova jest vidjeti nas kako se ponovo rađamo, zato se nikad ne umara pružajući nam novu priliku. Zato su važne veze, važno je osjećati da pripadamo jedni drugima, da svaki život vrijedi i da smo spremni potrošiti ga za tu svrhu. Pozivam vas da nastavite stvarati veze, da izlazite na ulice kako biste rekli mnogima: i vi ste dio naše obitelji. Isus je pozvao učenike, i još i danas poziva svakoga od vas da nastavite sijati i naviještati Njegovo Kraljevstvo. On računa na vaš život i na vaše ruke kako bi po njima prolazio gradovima i dijelio stvarnost koju vi živite – zaključio je Papa.

(rv/kmc)

 

FOLLOW US ON: