HomevestiPapa Franjo uputio sućut zbog smrti kardinala Silvestrinija

Papa Franjo uputio sućut zbog smrti kardinala Silvestrinija

Na slici: Papa Franjo i pokojni kardinal Achille Silvestrini

Papa Franjo uputio telegram u kojem je izrazio žalost i sućut zbog odlaska kardinala Achillea Silvestrinija, diplomate i pastira vjernog evanđelju i Crkvi.

Za njim ostaje sjećanje na život potrošen u prianjanju uz vlastito zvanje u kojem je kao svećenik bio pažljiv na potrebe drugih, vješt i prikladan diplomat, vjeran pastir evanđelju i Crkvi – napisao je papa Franjo jučer, izražavajući sućut zbog smrti kardinala Achillea Silvestrinija, umirovljenog pročelnika Kongregacije za Istočne Crkve. U brzojavu Papa je očitovao blizinu rodbini i svima onima koji su ga poznavali i cijenili, kao i biskupiji Faenza-Modigliana koja ga ubraja među svoje najčasnije sinove.

Sveti Otac je potom sa zahvalnošću podsjetio na službe koje je kardinal Silvestrini obavljao; najprije u Državnom tajništvu Svete Stolice, potom kao pročelnik Vrhovnog suda Apostolske signature i na kraju kao pročelnik Kongregacije za Istočne Crkve. Molim za pokoj njegove duše, da ga Gospodin primi u radost i vječni mir, a onima koji s nama dijele žalost zbog njegovog odlaska, upućujem apostolski blagoslov utjehe – stoji u brzojavu. Danas poslijepodne, u Bazilici svetoga Petra, Papa je slavio liturgiju za pokojnog kardinala i predsjedao sprovodnim obredima.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: