HomevestiPapa Franjo uputio sućut zbog željezničke nesreće u Indiji

Papa Franjo uputio sućut zbog željezničke nesreće u Indiji

Neka im Bog udijeli vječni mir

Papa Franjo je izrazio sućut zbog željezničke nesreće koja se dogodila 19. oktobra u indijskoj saveznoj državi Punjab i koja je prouzročila više od 60 poginulih i desetke ranjenih. U poruci koju je poslao crkvenim i građanskim vlastima, a koju je potpisao njegov državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, Papa je izrazio iskrenu solidarnost svima onima koji su pogođeni tom tragedijom jamčeći svoje molitve za poginule i za one koji tuguju za svojim najdražima koje su izgubili. Zato je na njih zazvao božanski blagoslov ozdravljenja, snagu mira za ranjene i njihove najdraže, kao i na građanske vlasti i spasiteljske službe.

Nesreća se dogodila za vrijeme hinduističkog vjerskog blagdana. Mnogo je osoba bilo na željezničkim kolosjecima tijekom vatrometa kada su dva vlaka iz suprotnih smjerova istovremeno naletjela na mnoštvo. Indijske vlasti pokrenule su istragu kako bi utvrdile uzroke te nesreće.

Indijski biskupi, potreseni tom tragedijom, u posebnom su priopćenju istaknuli: to su mnoga naša braća i sestre koje je zadesila prerana smrt dok su slavili vjerski blagdan. Neka im Bog udijeli vječni mir. Ta tragedija ponovo pokazuje potrebu poboljšanja željezničkog i cestovnog prometa, te primjenu mjera sigurnosti u organizaciji slavlja, budući da je svaki život dragocjen i mora biti zaštićen na sve načine.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: