HomevestiPapa Franjo zahvalio organizatorima Jubileja milosrđa

Papa Franjo zahvalio organizatorima Jubileja milosrđa

Radost i zahvalnost za obavljeni posao, izrazio je papa Franjo organizatorima izvanrednoga Jubileja milosrđa i suradnicima koje je 28. novembra primio u Vatikanu. Na tom susretu s Papom okupilo se oko 400 osoba koje su s različitim dužnostima bile uključene u uspješno održavanje upravo završene Svete godine.

Sveti Otac je najprije zahvalio neumornom – kako je rekao – nadbiskupu Fisichelli, predsjedniku Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije, kojemu je posebno bilo povjereno vođenje Jubileja. Doista, bila je to godina puna inicijativâ u cijeloj Crkvi, gdje su se mogli vidjeti, i dodirnuti rukom, plodovi Božjega milosrđa – napomenuo je Papa.

Vrata milosrđa, otvorena u svim katedralama i svetištima, omogućila su vjernicima da ne naiđu ni na kakvu zapreku koja bi ih spriječila da osjete Božju ljubav – istaknuo je Papa te primijetio da se dogodilo nešto uistinu izvanredno, što sada zahtijeva da se uključi u svakodnevni život, kako bi za vjernike milosrđe postalo obveza i trajni način života. Papa je stoga zahvalio organizatorima i suradnicima što su učinili mogućim da se taj milosni događaj proslavi mirno i sigurno, uz dolazak velikoga broja hodočasnika, čineći da se istakne njegova velika duhovna vrijednost.

Izraze je poštovanja zbog zajamčene sigurnosti Papa potom uputio talijanskomu ministru unutarnjih poslova, te šefu i predstojniku policije, kao i vatikanskoj žandarmeriji; za vidljivo zauzimanje zahvalio je Švicarskoj gardi i drugim vatikanskim ustanovama; za napore pokrajine Lazio, posebice za brižljivo programiranje liječničke pomoći; te za nadzor koji su pružile Rimska prefektura i općina. Na kraju je zahvalio dragovoljcima s raznih strana svijeta, za njihov – kako je rekao – često tih i nenametljiv rad. ‘Ako želiš milosrđe, sâm imaš biti milosrdan’; neka te riječi svetoga Augustina budu svima nama okrjepa – rekao je na kraju papa Franjo.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: