HomevestiPapa imenovao novog tajnika Papinskog vijeća za međureligijski dijalog

Papa imenovao novog tajnika Papinskog vijeća za međureligijski dijalog

Na slici: Mons. Indunil Janakaratne Kodithuwakku Kankanamalage

Međureligijski je dijalog sastavni dio poslanja Crkve, ne samo zbog mirnog suživota među narodima, već i za daljnje istraživanje Božjega otajstva, postajući tako dijalog spasenja.

Papa Franjo danas je imenovao novog tajnika Papinskog vijeća za međureligijski dijalog, nadbiskupa Indunila Janakaratnea Kodithuwakkua Kankanamalagea, dosadašnjeg dotajnika toga Vijeća. Međureligijski je dijalog sastavni dio poslanja Crkve, ne samo zbog mirnog suživota među narodima, već i za daljnje istraživanje Božjega otajstva, postajući tako dijalog spasenja – rekao je u intervjuu 2012. godine  za Union of Catholic Asian News, novi tajnik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog, opisujući važnost konstruktivnog sučeljavanja između različitih konfesija.

Monsinjor Indunil Janakaratne rođen je 1966. godine na Šri Lanki i zaređen je u biskupiji Badulla. Poučavao je u Rimu na Fakultetu za misiologiju Papinskog sveučilišta Urbaniana. Papa emeritus Benedikt XVI. imenovao ga je 2012. godine dotajnikom Papinskog vijeća za međureligijski dijalog. Nadbiskup Indunil Janakaratne Kodithuwakku Kankanamalage na mjestu tajnika naslijedio je španjolskog biskupa Miguel Ángela Ayuso Guixota koji je došao na čelo istog dikasterija za međureligijski dijalog nakon smrti kardinala Jean-Louisa Taurana.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: