HomevestiPapa, Justin Welby i John Chalmers objavili zajedničku poruku vođama Južnog Sudana

Papa, Justin Welby i John Chalmers objavili zajedničku poruku vođama Južnog Sudana

Na slici: Papa Franjo i canterburryjski nadbiskup Justin Welby (13.11.2019.)  (Vatican Media)

Papa Franjo, anglikanski primas i bivši moderator Škotske prezbiterijanske Crkve poslali su predsjedniku Južnog Sudana Salvi Kiiru Mayarditu i čelniku oporbe Rieku Macharu zajedničku čestitku za Božić i novu godinu. Uzdižemo Kristu Spasitelju naše molitve za obnovljenu predanost na putu pomirenja i bratstva – stoji u poruci

Povodom Božića i početka nove godine papa Franjo, anglikanski primas Justin Welby i velečasni John Chalmers, bivši moderator Škotske prezbiterijanske Crkve, poslali su zajedničku poruku predsjedniku Južnog Sudana, Salvi Kiiru Mayarditu, i čelniku oporbe Rieku Macharu, u kojoj jamče svoju blizinu u njihovim naporima za što skoriju provedbu mirovnih sporazuma. Osim toga, političkim su vođama i svim stanovnicima Južnoga Sudana izrazili najljepše želje mira i blagostanja.

Uzdižemo Kristu Spasitelju naše molitve za obnovljenu predanost na putu pomirenja i bratstva – istaknuli su Papa, Welby i Chalmers te zazvali obilni Božji blagoslov na političke vođe i cijeli Južni Sudan, poželjevši da Gospodin Isus, Knez mira, rasvijetli i vodi njihove korake u dobroti i istini, kako bi im se omogućio priželjkivani posjet toj dragoj zemlji.

Naime, na kraju molitve Angelusa, 10. novembra, papa Franjo je izrazio želju da sljedeće godine posjeti Južni Sudan, a nakon sastanka s canterburryjskim nadbiskupom Justinom Welbyjem u Vatikanu, sredinom studenoga, obojica su izrazili namjeru da zajedno posjete tu afričku zemlju ukoliko sukobljene strane do veljače sljedeće godine formiraju Vladu nacionalnoga jedinstva.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: