HomevestiPapa: Kršćani i muslimani braća su u svijetu kojem treba mir

Papa: Kršćani i muslimani braća su u svijetu kojem treba mir

Na slici: Papa Franjo – video poruka marokanskom narodu  (@vaticanmedia)

Kršćanima i muslimanima Bog je povjerio svijet da ga odgovorno čuvamo i sačuvamo za buduće generacije

Kršćani i muslimani braća su u svijetu kojem jako trebaju mir i bratstvo, u međusobnom poštovanju različitosti i pomaganju u potrebama – rekao je papa Franjo u video poruci upućenoj dragom marokanskom narodu, uoči sutrašnjeg, 28. apostolskog putovanja tijekom kojeg će pohoditi Kraljevinu Maroko.

Kao kršćani i muslimani vjerujemo u milosrdnog Boga koji je stvorio ljude i stavio ih u svijet kako bi živjeli kao braća, poštujući jedni druge u različitosti i pomažući si u potrebama; povjerio im je zemlju, naš zajednički dom, da ga odgovorno čuvamo i sačuvamo za buduće generacije – rekao je Papa.

As-Salamu Alaikum! Mir s vama – rekao je Sveti Otac Marokancima, zahvaljujući kralju Mouhamedu VI. i građanskim vlastima za poziv i brižnu suradnju. Sebe je nazivao hodočasnikom koji ide stopama svoga prethodnika, svetoga pape Ivana Pavla II. koji je posjetio Maroko u kolovozu 1985. godine. Osim toga, napomenuo je da će biti prava radost izravno podijeliti sa stanovništvom uvjerenja koja su izražena tijekom susreta u Rabatu. Obratio se i maloj katoličkoj zajednici koja broji oko 25 tisuća ljudi na oko 35 milijuna stanovnika koji su većinom sunitski muslimani.

To će mi putovanje pružiti dragocjenu priliku da posjetim kršćansku zajednicu u Maroku i da ju ohrabrim na njezinom putu – rekao je papa Franjo. U subotu poslijepodne, u sjedištu biskupijskog Caritasa u glavnom gradu, Papa će se susresti i s grupom migranata. Oni predstavljaju apel da zajedno gradimo pravedniji i solidarniji svijet – zaključio je papa Franjo na kraju video poruke.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: