Homeporuke i poslanicePapa: Kršćanska je vjera na Bliskom istoku živa unatoč trpljenju

Papa: Kršćanska je vjera na Bliskom istoku živa unatoč trpljenju

Papa Franjo na apostolskom pohodu Iraku; posjet zajednici u Qaraqoshu (Irak), u crkvi Bezgrješnoga začeća; 7. marta 2021.  (Vatican Media)

Nakon marijanske molitve Anđeoskoga pozdravljenja, papa Franjo je potaknuo na molitvu za Bliski istok. Osim toga, zatražio je od vjernika da na poseban način mole za njega, te izrazio blizinu stanovništvu Češke Republike, pogođenom snažnim uraganom

Povodom današnjega Dana za mir na Istoku, papa Franjo je potaknuo na molitvu Božjem milosrđu za mir na području Bliskog istoka. Neka Gospodin – rekao je nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja – podupre napore onih koji se zauzimaju za dijalog i bratski suživot na Bliskom istoku, gdje je kršćanska vjera rođena i živa, unatoč trpljenju. Neka tim dragim narodima Bog uvijek daje snagu, ustrajnost i hrabrost.

U pismu upućenom za današnji dan posvećen miru na Istoku, koji je proglašen u prigodi proslave 130. obljetnice enciklike ‘Rerum Novarum’, Papa je posebno potaknuo Crkvu na Bliskom istoku da dopusti da ju, u ustrajanju u vjeri, nadahne sveta Obitelj kojoj se danas posvećuje. Nemojte nastojati utažiti žeđ na izvorima otrovanima mržnjom, nego dopustite da brazde na polju vašega srca natapa rosa Duha – napisao je papa Franjo.

Papa je potom zatražio još jednu posebnu molitvu. Danas, povodom skore svetkovine svetih Petra i Pavla, molim vas da molite za Papu. Molite na poseban način – kazao je – Papi su potrebne vaše molitve. Hvala vam. Znam da ćete to učiniti.

Sveti je Otac također izrazio blizinu stanovništvu Republike Češke. Jamčim svoju blizinu pučanstvu jugoistoka Republike Češke, pogođenom snažnim uraganom. Molim se za preminule i ranjene, kao i za sve koji su morali napustiti svoj teško oštećeni dom – rekao je papa Franjo.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: