HomevestiPapa mladima na susretu Zajednice iz Taizéa: Dopustite da u vama boravi nada

Papa mladima na susretu Zajednice iz Taizéa: Dopustite da u vama boravi nada

Mladima koji su se na poticaj francuske Zajednice iz Taizéa 27. decembra virtualno okupili na 43. europskom susretu papa Franjo je poslao poruku

Nemojte biti među onima koji siju očaj, potičući stalno nepovjerenje, što bi onesposobilo snagu nade koja nam dolazi od duha uskrsloga Krista – istaknuo je papa Franjo u poruci mladima virtualno okupljenima na susretu Zajednice iz Taizéa. Papa ih je potaknuo da dopuste da u njima boravi ta nada koja će im dati hrabrost da nasljeduju Krista, da zajedno rade za najpotrebitije, i zajedno s njima, a posebno s onima koji se bore u suočavanju s teškoćama sadašnjega vremena.

Mladima koji su od 27. decembra, pa sve do 1. januara virtualno okupljeni na 43. europskom susretu koji se tradicionalno održava na kraju decembra i početkom januara, Papa je poslao poruku koju je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Papa se s radošću i ove godine sjedinjuje s vama u mislima i u molitvi – stoji u poruci. Budući da zbog zdravstvene krize nije dopušteno fizički se susresti, mladima je dana mogućnost da pokažu kreativnost i maštu jer su se, iako daleko jedni od drugih, prvi put povezali na nov način zahvaljujući suvremenim sredstvima komunikacije.

Papina je želja stoga da im ovi dani, kada zajedno mole i uzajamno se podupiru u vjeri i povjerenju, pomognu nadati se povoljnom i nepovoljnom vremenu, kako je istaknuo brat Alois, prior Zajednice, u svojoj poruci koja će mlade pratiti tijekom cijele 2021. godine.

Sama činjenica da se susrećete, iako iznimno na virtualan način, već vas  stavlja na put nade – stoji u poruci u kojoj se potom podsjeća na encikliku Fratelli tutti, u kojoj je papa Franjo istaknuo da se nitko ne može sâm, izoliran, suočavati sa životom. Potrebna nam je zajednica koja nas podupire, koja nam pomaže i u kojoj si uzajamno pomažemo gledati naprijed.

Papa je stoga potaknuo sudionike susreta da dopuste da ih obuzme nada koja je odvažna, zna gledati dalje od osobne udobnosti, malih sigurnosti i naknadā koje sužavaju obzor, kako bi se otvorili velikim idealima koji život čine ljepšim i dostojanstvenim. Hodimo u nadi! – potaknuo je papa Franjo i mladima poželio da tijekom godine nastave razvijati kulturu susreta i bratstva, te zajedno hoditi prema obzoru nade očitovane Kristovim uskrsnućem.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: