HomevestiPapa molio Očenaš u duhovnom jedinstvu sa svim kršćanima na svijetu

Papa molio Očenaš u duhovnom jedinstvu sa svim kršćanima na svijetu

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova 25. marta papa Franjo je iz Biblioteke Vatikanske palače molio Očenaš u duhovnom jedinstvu svih kršćana svijeta.

Papa u uvodu molitve Oče naš, koju su izravno prenosili vatikanski mediji i Vatican News na svojim mrežnima, pozvao je kršćane na molitvu za čovječanstvo koje je teško kušano pandemijom koronavirusa.

Draga braćo i sestre, danas smo se u duhu okupili, svi kršćani na svijetu, da zajedno s izmolimo molitvu Očenaš koju nas je Isus naučio. Kao djeca puna pouzdanja obraćamo se Ocu. Činimo to svaki dan, nekoliko puta dnevno; ali upravo sada želimo moliti milosrđe za čovječanstvo koje je teško kušano pandemijom koronavirusa. I to činimo zajedno, kršćani svih Crkava i zajednica, svih životnih doba, jezika i naroda – rekao je Papa.

U molitvi Oče naš, papa Franjo se posebno spomenuo onih koji trpe u ovom vremenu obilježenom strahom, patnjom, smrću zbog pandemije.

Molimo za bolesne i njihove obitelji; za zdravstvene djelatnike i one koji im pomažu; za vlasti, pripadnike snaga reda i volontere; za služitelje naših zajednica. Danas mnogi od nas slave Utjelovljenje Riječi u krilu Djevice Marije, kad se u njenom poniznom i posvemašnjem „Evo me“ odrazio „Evo me“ Sina Božjega. I mi se povjeravamo s punim povjerenjem rukama Božjim i jednim srcem i jednom dušom molimo – rekao je Papa, a zatim izmolio molitvu Očenaš.

(IKA/KMC)

FOLLOW US ON: