HomevestiPapa narodu i katoličkoj zajednici u Mozambiku: Molimo da se učvrsti mir u zemlji

Papa narodu i katoličkoj zajednici u Mozambiku: Molimo da se učvrsti mir u zemlji

Od 4. do 10. septembra papa Franjo će posjetiti Mozambik, Madagaskar i Mauricijus, a prva će etapa tog 31. apostolskog pohoda biti Mozambik, stoga je uputio video poruku narodu i katoličkoj zajednici te zemlje u kojoj poziva na molitvu za učvršćenje mira.

Jedva čekam da vas susretnem – rekao je papa Franjo danas u video poruci koju je uputio narodu i katoličkoj zajednici u Mozambiku. Naime, od 4. do 10. septembra posjetit će Mozambik, Madagaskar i Mauricijus, a prva će etapa tog 31. apostolskog pohoda biti upravo Mozambik.

Za nekoliko će dana započeti moj posjet vašoj zemlji. Iako osim glavnog grada ne mogu posjetiti druga mjesta, svojim srcem grlim sve vas, dajući posebnu prednost onima koji žive u poteškoćama. Želim vam zajamčiti da ste svi u mojim molitvama. Jedva čekam da vas susretnem – rekao je Papa i istaknuo – Kao što sam primio poziv od Predsjednika i braće biskupa da vas posjetim, tako vas sve pozivam da se ujedinimo u molitvi kako bi Bog Otac svih, učvrstio bratsko pomirenje u Mozambiku i u cijeloj Africi, jedinu nadu za čvrst i trajan mir.

Rado ću s vama izravno podijeliti ta uvjerenja i vidjeti kako raste sjeme mojeg prethodnika svetog pape Ivana Pavla II. Taj će mi pohod omogućiti da susretnem katoličku zajednicu i da je učvrstim u svjedočenju evanđelja koje uči o dostojanstvu svakog muškarca i žene, te traži da otvorimo svoja srca drugima, osobito siromašnima i potrebitima – rekao je Sveti Otac i na kraju zaključio – Draga braćo i prijatelji, znam da mnogi od vas pripremaju moj posjet, uključujući i vaše molitve, zato vam zahvaljujem od srca. Zazivam na vas i na vašu zemlju Božji blagoslov i zaštitu naše Majke, Djevice Marije. Vidimo se uskoro!

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: