HomevestiPapa o ubijenom talijanskom svećeniku

Papa o ubijenom talijanskom svećeniku

DON ROBERTO MALGESINI. FOTO: VATICAN MEDIA

Papa Franjo spomenuo se na općoj audijenciji u srijedu 16. septembra ubijenog talijanskog svećenika don Roberta Malgesinija.

“Želim se u ovom času spomenuti don Roberta Malgesinija, svećenika biskupije Como, kojeg je jučer ujutro ubila osoba u nevolji kojoj je i on sam pomagao, a koja je duševni bolesnik. Dijelim bol i tugu i pridružujem se molitvi članova njegove obitelji i zajednice biskupije Como i, kao što je rekao njegov biskup, uzdižem hvalu Bogu zbog svjedočenja, to jest zbog mučeništva ovog svjedoka milosrđa prema najsiromašnijima. Pomolimo se u tišini za fra Roberta Malgesinija i za sve svećenike, časne sestre, laike koji rade s ljudima u potrebi i odbačenima od društva”, rekao je Papa u sklopu svog pozdrava talijanskim vjernicima na općoj audijenciji.

Talijanski svećenik Roberto Malgesini pronađen je mrtav u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak 15. rujna, u blizini svoje župe, u gradu Como u Italiji. 51-godišnji Malgesini bio je poznat po svojoj brizi za beskućnike i migrante u toj biskupiji na sjeveru Italije. Svećenik je umro od posljedica uboda nožem, a ubojstvo je priznao 53-godišnjak iz Tunisa, koji se predao policiji. Ubojica je duševni bolesnik te je osobno poznavao Malgesinija koji mu je osigurao sobu za spavanje, jer je Tunižanin beskućnik.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: