HomevestiPapa pakistanskoj udruzi: Donosite ljubav tamo gdje je mržnja

Papa pakistanskoj udruzi: Donosite ljubav tamo gdje je mržnja

Na slici: Papa Franjo i Paul Bhatti, brat sluge Božjega Shahbaza Bhattija  (ANSA)

Papa Franjo je danas primio u audijenciju članove pakistanske udruge “Missione Shahbaz Bhatti”, koja nosi ime bivšeg pakistanskog ministra za manjine, kršćanina koji je ubijen 2011. godine. Sveti Otac ih je potaknuo da nastave pomagati kršćanima i progonjenim manjinama donoseći ljubav tamo gdje je mržnja

Ohrabrujem vas da na evanđeoski način, koji ujedinjuje čvrstoću i blagost, nastavite pomagati žrtvama lažnih optužbi i konkretno se boriti protiv siromaštva i modernog ropstva – rekao je papa Franjo danas primivši u audijenciju članove pakistanske udruge Missione Shahbaz Bhatti, koja u Pakistanu pomaže progonjenima i marginaliziranima.

Plod kršćanske patnje

Jedan od plodova kršćanske patnje upravo je umnažanje udruga poput vaše – primijetio je Papa – koje diljem svijeta grade mostove bratstva, prevladavajući jezične, kulturne, a ponekad i vjerske razlike. To su mostovi bratstva, prije svega među istim Crkvama i crkvenim zajednicama, koje Duh Sveti sve više potiče na zajednički hod u službi miru i pravdi.

Naslijeđe mučenika

Udruga Missione Shahbaz Bhatti nosi ime bivšeg pakistanskog ministra za manjine koji je ubijen u atentatu 2011. godine, a za života se zalagao za progonjene i lažno optužene pripadnike manjina. Također se zalagao protiv zakona o blasfemiji zbog kojega je Asia Bibi dugi niz godina provela u zatvoru. Smatraju ga mučenikom, a 2016. godine je otvorena kauza za proglašenje blaženim.

Svjedočanstvo vjere i ljubavi

Nadam se da ćete, podržani molitvom i solidarnošću mnogih, proširiti svoje djelovanje na sva područja Pakistana u kojima je izraženija prisutnost kršćana i drugih manjina koje su, nažalost, diskriminirane, te izložene zlostavljanju i nasilju – rekao je Sveti Otac te dodao – Neka vaše obilježje bude sjajno svjedočanstvo Shahbaza Bhattija i mnogih drugih mučenika našega vremena, odnosno ponizna i hrabra vjera u Gospodina Isusa i sposobnost da donosite ljubav tamo gdje je mržnja. To, kao što znamo, nije naše djelo, nego djelo Duha Svetoga, te stoga molim Djevicu Mariju da vam pomogne da uvijek budete otvoreni i poslušni Tješitelju – rekao je papa Franjo.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: