HomevestiPapa ponovno pozvao cijeli svijet na molitvu krunice za žrtve koronavirusa

Papa ponovno pozvao cijeli svijet na molitvu krunice za žrtve koronavirusa

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u utorak 26. maja da će papa Franjo u subotu uoči svetkovine Duhova, 30. maja, u 17.30 sati pred špiljom Gospe Lurdske u Vatikanskim vrtovima moliti krunicu za žrtve koronavirusa.

U još jednoj Papinoj molitvenoj akciji za žrtve koronavirusa sudjelovat će marijanska svetišta na svim kontinentima, među njima francuski Lurd, portugalska Fatima, poljska Čenstohova, američka Bezgrešnoga začeća u Washingtonu, nigerijska Elele, Naše Gospe u Obali Bjelokosti, argentinska Lujan i meksička Guadalupe, a bit će prenošena online i televizijski diljem cijeloga svijeta.

Molitvenu akciju pod geslom „Ustrajno i jednodušno u molitvi zajedno s Marijom” (usp. Dj 1, 14) animirat će muškarci i žene koji su osobito teško trpjeli u pandemiji koronavirusa, među njima svećenik, redovnica, medicinska sestra, liječnik, volonter civilne zaštite s obitelji, novinarka – koji će naizmjence predvoditi krunicu.

Organizator je Papinsko vijeće za novu evangelizaciju koje poziva osobito obitelji da se okupe u molitvi s Papom koji boli čovječanstva, uvećane širenjem koronavirusa, želi prikazati Majci Božjoj, moleći njezin zagovor.

(ika/kmc)

FOLLOW US ON: