HomevestiPapa: Potrebna su nova sredstva i načini za svjedočenje evanđelja u Aziji

Papa: Potrebna su nova sredstva i načini za svjedočenje evanđelja u Aziji

Susret predsjednika Povjerenstava za nauk vjere biskupskih konferencija Azije s izaslanstvom Kongregacije za nauk vjere

Prigodom susreta predsjednika Povjerenstava za nauk vjere biskupskih konferencija Azije s izaslanstvom Kongregacije za nauk vjere u Bangkoku, na Tajlandu, koji se održava od 15. do 18. januara papa Franjo je uputio poruku svim sudionicima.

Sastali ste se u Aziji, na velikom i raznovrsnom kontinentu, obilježenom vjerskim, jezičnim i kulturnim različitostima kako biste potvrdili našu zajedničku odgovornost za jedinstvo i cjelovitost katoličke vjere, kao i za istraživanje novih sredstava i načina svjedočenja evanđelja pred izazovima našeg suvremenog svijeta – napisao je Papa.

U apostolskoj pobudnici Evangelii Gaudium pozvao sam cijelu Crkvu da ide naprijed – napisao je Sveti Otac i istaknuo – Drago mi je što se Kongregacija za nauk vjere, imajući u vidu važnost biskupskih konferencija i osobito njihovih povjerenstava za nauk vjere, obraća pastirima Crkve u Aziji kako bi potaknula učinkovitu suradnju i bratsku razmjenu.

Na kraju poruke Papa je izrazio nadu da će taj susret pružiti priliku za suočavanje s nekim pitanjima koja se odnose na evanđelje Isusa Krista, a koja su posebna i važna za Aziju, te svim sudionicima podijelio blagoslov.

Taj susret pokazuje želju Kongregacije za nauk vjere da podrži mjesne biskupske konferencije u njihovom promicanju i zaštiti nauka vjere, imajući u vidu posebne izazove s kojima se danas treba suočiti na azijskom kontinentu – stoji u priopćenju Kongregacije za nauk vjere koju predvodi prefekt, kardinal Luis Fernando Ladaria.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: