HomevestiPapa pozdravio građane Rima i zahvalio općinskim zaposlenicima

Papa pozdravio građane Rima i zahvalio općinskim zaposlenicima

Na slici: Papa Franjo s gradonačelnicom Rima tijekom posjeta Kapitoliju

Pozdravom građanima Rima i predstavnicima zaposlenika Rimske općine završio je posjet pape Franje rimskom Kapitoliju

Neka građani preuzmu brigu jedni za druge, a oni koji rade u službi grada neka budu svjesni svoje odgovornosti – poticaji su koje je papa Franjo uputio građanima Rima i zaposlenicima Rimske općine, neposredno prije završetka svojega posjeta rimskom Kapitoliju.

 

Pozdrav građanima

Pozdravljajući građane Papa je podsjetio da je njihova zadaća, ali i svih kršćana u Rimu, konkretno djelovati kako bi lice Crkve uvijek održavali sjajnim, odražavajući Kristovo lice koje obnavlja srcā. Osim toga, Papa je istaknuo da u njegovu srcu mjesto imaju i oni koji – kako je rekao – ne dijele našu vjeru. Svima izražavam svoju duhovnu blizinu, svoje ohrabrenje da svakoga dana budu „umjetnici“ bratstva i solidarnosti. To je zadaća građanina, da bude „umjetnik“ bratstva i solidarnosti – istaknuo je Sveti Otac.

Poput mnogih ljudi u svijetu, i vi ste, građani Rima, zabrinuti za blagostanje i odgoj svoje djece; na srcu vam je budućnost planeta i svijet koji ćemo ostaviti budućim naraštajima. Ali danas, i svaki dan, – rekao je Papa – želio bih zamoliti svakoga od vas, da se, u skladu s vlastitim sposobnostima brinete jedni za druge, da budete blizu jedni drugima, da se uzajamno poštujete. Tako u sebi utjelovljujete najljepše vrijednosti ovoga grada, odnosno ujedinjenu zajednicu koja živi u skladu, koja ne djeluje samo zbog pravde nego i u duhu pravednosti – istaknuo je papa Franjo.

 

Pozdrav zaposlenicima

Prije završetka posjeta Kapitoliju, Sveti je Otac pozdravio predstavnike zaposlenikā, te primjećujući da veći dio njihova rada nije vijest za medije, ohrabrio ih da se i dalje velikodušno i s pouzdanjem zauzimaju u svojim aktivnostima u službi Grada Rima, njegovih stanovnika, turista i hodočasnika. Vaš svakodnevni rad iza kulisa omogućuje redovne aktivnosti općine u korist građana i brojnih posjetitelja koji svakoga dana dolaze u Rim – rekao je papa Franjo.

Svojim radom nastojite ići u susret opravdanim potrebama rimskih obitelji, koje s više vidika ovise o vašoj brizi; budite svjesni te odgovornosti! – potaknuo ih je Papa. Neki od vas rade na terenu, neki su dužnosnici, službenici u raznim uredima i mnogobrojnim odjelima javne uprave, zaduženi za čistoću, osoblje za održavanje i sigurnost. Hvala vam za sve što činite! Vaš tihi i vjerni rad ne pridonosi samo boljem stanju grada, nego ima veliko značenje za vas osobno, jer način na koji radimo odražava naše dostojanstvo i našu osobu – rekao je na kraju papa Franjo.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: