HomevestiPapa pozvao na cijepljenje protiv Covida-19

Papa pozvao na cijepljenje protiv Covida-19

Papa Franjo uputio je u srijedu 18. kolovoza video-poruku u kojoj sve poziva na cijepljenje protiv koronavirusa, prenosi Vatican News.

U snažnom apelu koji je snimio u organizaciji neprofitne organizacije Ad Council i udruge COVID Collaborative Papa je cijepljenje nazvao „činom ljubavi”. Zajedno sa Svetim Ocem biskupi diljem Sjeverne i Južne Amerike pozvali su vjernike da se cijepe protiv koronavirusa.

Zahvaljujući Božjoj milosti i požrtvovnom radu mnogih stručnjaka danas imamo cjepivo koje nas može zaštiti od Covida-19, rekao je Papa u video-poruci, dodavši da cjepivo donosi nadu u završetak pandemije no „samo ako će biti dostupno svima, i ako ćemo međusobno surađivati”.

„Cijepljenje cjepivom koje su odobrili stručnjaci čin je ljubavi. I pomaganje bližnjemu da se cijepi također je čin ljubavi – ljubavi prema sebi, ljubavi prema našim obiteljima i prijateljima i ljubavi prema svim ljudima. Društvena i politička ljubav se izgrađuje malim, individualnim gestama sposobnim preobražavati i poboljšavati društva”, rekao je Papa.

Cijepljenje je jednostavan, ali i dubok način skrbi za bližnje, osobito najranjivije, poručio je Papa i zamolio Gospodina da „svatko od nas napravi tu osobnu malu gestu ljubavi” za bolju budućnost.

Papi se u videu apelima pridružuju predsjednik Biskupske konferencije SAD-a nadbiskup Jose Gomez, meksički kardinal Carlos Aguiar Retes, honduraški kardinal Rodriguez Maradiaga, brazilski kardinal Claudio Hummes i salvadorski kardinal Gregorio Rosa Chavez. Peruanski nadbiskup Miguel Cabrejos te apele sažeo je riječima: „Mi – Sjeverna, Središnja, Južna Amerika i Karibi – ujedinjeni smo u promidžbi i podršci cijepljenja za sve”, potičući svaku osobu da postupi “odgovorno, kao član velike ljudske obitelji, u traženju i zaštiti cjelovitoga zdravlja i univerzalnog cijepljenja”.

IKA/KMC

FOLLOW US ON: